5 причини да изберете ръчно изработен подарък за любим човек

5 причини да изберете ръчно изработен подарък за любим човек

18 април 2018
  • Сподели:

Изборът на подходящ подарък за любим човек може да бъде трудна задача, особено ако вече сте правили много подаръци на този човек. Последното нещо, което ни се иска, е да похарчим пари за нещо, което няма да зарадва човека, когото обичаме. Да купим нещо, което ще събира прах на рафта или в някой шкаф или пък да подарим непотребна дрънкулка, която няма никаква идея и послание.

Много е неприятно да си дадеш сметка, че подаръкът, който си направил, не е подарил радост и не е доставил очакваното удоволствие. Така че, ако търсите или нещо специално, уникално и единствено по рода си, то помислите за ръчно изработен подарък, вместо просто да купите нещо от магазина.

Подарък, който носи специално отношение. Подарък с мисъл за другия. И конкретно послание. Причините да се спрем да ръчно изработен подарък са много. Ние се спряхме на 5 от най-важните.

 

# 1 Ръчно изработените подаръци са уникални и единствени по рода си
Едва ли има човек, който да не се зарадва на нещо, изработено специално за него. Да знае, че има нещо от вас, което никой друг няма.

# 2 Ръчно изработените подаръци са лични
Всеки, който някога е търсил или получавал специален, индивидуален подарък, ще разбере какво имаме предвид. Чувството да подариш/да ти подарят нещо персонализирано, лично за теб, е несравнимо. Кой не обича да се чувства специален?

# 3 Те са изработени с любов, мисъл и отношение
Разбира се, че има много повече любов и магия в това да изработиш нещо специално за някого, вместо да купиш някаква вещ от магазина. Човекът, който получава подаръка, разбира, че човекът отсреща е мислил за него, познава вкусовете му достатъчно добре, отправя му специално послание. Накратко, подаръкът е израз на обич и любов (платоническа, братска или романтична). Когато искаме да направим подарък на някого, който е важен за нас, искаме да му отправим специално послание, да му подарим спомен, който ще остане във времето, сувенир за сърцето.

# 4 Изработката им е забавна
Да изберем само материала, цвета, аромата, надписа, модела, размера на подаръка... Със сигурност е много по-приятно, забавно и интересно. Не просто правим подарък, а ставаме част от изработката на подаръка. С мисъл, смисъл, вкус и лично отношение.

# 5 Спестяват пари
Да, най-вероятно това твърдение звучи леко налудничаво, защото сме свикнали да мислим, че ръчно изработените подаръци са по-скъпи. Всъщност обаче, истината е различна. Персоналният подарък може да ни спести средства, а и евтиното винаги излиза скъпо.

И не на последно място: едно вечно правило, което работи безотказно, когато става дума за подаръци: Никога не подарявайте нещо, което не бихте искали да получите :)