Как да разпознаем естествената от изкуствената кожа в 9 лесни стъпки?

Как да разпознаем естествената от изкуствената кожа в 9 лесни стъпки?

20 февруари 2018
  1. Бъдете предпазливи, ако на продукта не е обозначено, че кожата е естествена. Повечето производители се гордеят с факта, че използват истинска кожа и задължително отбелязват, че кожата е естествена.

  2. Разгледайте внимателно повърхността кожата. Несъвършенствата всъщност са положителен знак - всяко парче естествена кожа е уникално, както и животното, от което е произведена. Неравности, гънки, бръчки, пори обикновено са знак, че кожата е естествена. Ако кожата е гладка, равна, обикновено става въпрос за изкуствен материал. Натиснете кожата и вижте дали се появяват гънки и бръчки.

  3. Разликата в миризмата на естествената и изкуствената кожа винаги е голяма.

  4. Ръбовете - естествената кожа има ръбове в краищата си, докато при изкуствената всичко е гладко и изглежда съвършено.

  5. Огънете кожата. Естествената кожа има уникална еластичност. При огъване променя променя формата си лесно. Изкуствената е много по-твърда и често се пречупва при огъване.

  6. Намокрете кожата. Естествената абсорбира влагата, а при изкуствената - водата просто се стича.

  7. Не се влияйте от цвета - ярко синьото парче кожа може и да не изглежда естествено, но това не означава, че не е направено тъкмо от естествена кожа. Цветовете и боите могат да се добавят както към синтетика, така и към естествените кожи.

  8. Цената също не е за пренебрегване. Качеството винаги има цена, а естествената кожа не прави изключение.

  9. Имайте предвид, че гърбът на естествената кожа е рошав и прилича на велур.

Предстои ви повод, за който имате нужда от подарък. Търсите идеи. Искате да бъде нещо различно, персонално, с отношение, а и на добра цена. Подготвихме за вас 5 причини защо да изберете гривна с персонален надпис за вашия подарък. Вижте ги:

прочети още

Как да изберем подарък за най-близките си хора? Да е нещо лично, оригинално, подходящо за повода, нещо, което показва, че си вложил мисъл, отношение, енергия точно за човека, на когото подаряваш. Избрахме за вас 5 идеи за оригинален и персонализиран подарък!

прочети още

Вероятно вече почти няма човек, който да не е чувал за новия регламент за защита на личните данни GDPR. Той влезе в сила от 25.05.2018 г. и целта му е да даде повече информация и яснота на потребителите какви лични данни се съхраняват за тях и как се използват.

прочети още

Изборът на подходящ подарък за любим човек може да бъде трудна задача, особено ако вече сте правили много подаръци на този човек. Последното нещо, което ни се иска, е да похарчим пари за нещо, което няма да зарадва човека, когото обичаме. Вижте 5 причини защо да изберете ръчно изработен подарък...

прочети още

Чудите се какъв текст да гравирате? Искате да е нещо оригинално, кратко, а може би и мотивиращо. Предлагаме ви няколко идеи.

прочети още