Ръчни часовници Guardo
Ръчни часовници Guardo

Guardo е италианска марка висококачествени ръчни часовници. Създадена през 2000 година в град Бреша, Италия, където се намира и до днес. Mарката е повече от 15 години и на европейския пазар, извън Италия.

Часовниците Guardo имат своето дизайнерско бюро за разработване на нови колекции часовници от ново поколение, които се произвеждат в едни от най-големите фабрики в света. Guardo предлага елегантни, стилни, висококачествени часовници в 2 основни линии - модерна и луксозна. Дизайнерите на марката залагат основно на индивидулания стил и елегантния дизайн.

Всички часовници на марката работят с батерия. Ръчните часовници с кварцови механизми се характеризират с висока точност и надеждност. Часовниците на марката са произведени с най-модерните и надеждни технологии и предлагат на всеки, който ги носи, удовлетворение от притежаването на отличен продукт, с очарователен дизайн на наистина конкурентна цена.

Часовниците на марката използват кварцови механизми на най-добрите производители в света:
MIYOTA (CITIZEN WATCH CO LTD Concern, Japan)
EPSON (Seiko Group Concern, Japan)

В основата на кварцовия механизъм е особеността на кварца като кристал да вибрира с постоянна честота, което води до изключителната точност на кварцовите часовници. Тази постоянна честота на вибрациите при този тип механизми идва посредством батерията на часовника. Часовниците с кварцови механизми са едни от най-търсените, най-използваните модели от феновете на този аксесоар.